Kruiden Thee

Deze thee is goed voor je. Er zijn veel kwaaltjes die je er mee kunt voorkomen of mee kunt verminderen. Het is alleen wel heel belangrijk hoe je de thee zet. Net als bij groene thee moet je deze thee niet te heet zetten en is het verstandig om ook je tijd te nemen voor het trekken van de thee. Trek je deze thee in te heet water, of laat je de thee te kort trekken dan wordt de werking van verschillende stoffen opgeheven, of deze stoffen krijgen niet de kans om in het water te komen.

Je kookt wel eerst het water en laat het vervolgens afkoelen tot zo'n 80 graden. Vervolgens de thee rustig in het water hangen en laten wellen. Beweeg het zakje, het filter of het thee ei niet heen en weer. Hoe langer de thee trekt hoe beter de kruiden tot hun recht komen. De goede stoffen en natuurlijk de mooie smaken komen zo goed in het water. De thee mag wel 5 tot 10 minuten trekken. Zet je thee in een pot? Sommige kruidentheeën kun je zelfs helemaal in de pot laten zitten! Onze Harry Potter thee is daar een mooi voorbeeld van. Deze thee tovert steeds meer bijzondere smaken in de thee. Of dat lekker is? Over smaak valt niet te twisten, maar wij vinden het heerlijk! En de tijd nemen voor een thee, is altijd een goed idee ;-)

Gemiddeld Zetadvies*:

80 - 85 °C  2 - 4 gram  1 - 3 min.

*Let op, niet alle kruidenthee is hetzelfde. Kijk per thee op deze website voor een advies en experimenteer vooral ook zelf.

© 2014 - 2024 bijtantekeet | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel