Oolong thee
Oolongthee een traditionele Chinese theesoort ergens tussen groene en zwarte thee. Groene thee is helemaal niet geöxideerd en zwarte thee is volledig geöxideerd. De oxidatiegraad van oolong thee ligt tussen de 10 en 75%. De smaak van de minst geöxideerde oolongs neigt naar groene thee met een frisse fleurige citrusachtige smaak. De meest geöxideerde neigen naar zwarte thee en bezitten een smaak van steenvruchten vaak omschreven als geroosterde abrikozen en perziken.
De term "oolong" betekent "zwarte draak" in het Chinees.
Gedroogde "Oolong"-theeblaadjes zijn te herkennen als losse opgerolde (donker)groene bolletjes voor de minst geöxydeerde soort en tot een zwart draadachtig voorkomen voor de meest geöxideerde oolongs.
Zetadvies: 2 gram kopje, pot12 gram, thee schenken op 80-95 graden en 90 seceonden tot 2 minuten laten trekken.